Så håller du barnen lugna i bilen

Barn har alltid mycket energi, det har du säkerligen lärt dig den hårda vägen som småbarnsförälder. De behöver en studsmatta eller annan aktivitet för att få utlopp för sin energi och därför kan en längre bilresa vara en ganska stressig sak att utsätta sig för. Här krävs det att du har tankenöten på högvarv och anstränger dig lite extra för att hålla barnen lugna under turen. Så vad ska du tänka på? Vi har samlat de bästa tipsen och råden för bilresor med barn i denna artikel!

Bra underhållning

Bra underhållning kommer alltid vara det bästa sättet att hålla dina barn sysselsatta under bilturen. Sätt på bra musik på radion, en TV-serie om du har en Ipad tillgänglig som de kan kolla på eller kanske ett TV-spel om dina barn är tillräckligt gamla för att uppskatta detta.

Bilarna blir idag allt mer och mer tekniska, där många även har inbyggd skärm i baksätet och därmed är ett utmärkt val för dig med yngre barn i familjen. Så nästa gång ni ska åka en längre sträcka, testa att sätta på lite underhållning och vi lovar att dina barn kommer att hålla sig stilla.

Roliga lekar

Men det finns också flera saker som du kan göra för att distrahera ditt barn och att använda sig av roliga lekar är perfekt. Ha lite kreativ och anpassa leken efter vad dina barn uppskattar att göra. Kanske räkna bilar, en rolig frågelek eller gissa låten. Många barn kommer tycka att det är lite extra kul om ni gör något tillsammans.