Vilka fördelar ger en elbil?

Marknaden för elbilar har fullkomligt exploderat den senaste tiden. Allt fler bilvarumärken kommer ut med sin modell och även antalet laddstationer runt om i Sverige förbättras ständigt. Även fast elbilar är en teknik som är relativt ny, så har den också utvecklats i raketfart.

Elbilarna har idag en betydligt bättre drifttid, där batteriet kan laddas snabbare och mer effektivt för att göra elbilen till ett mer praktiskt val. Allt fler väljer därför att investera i just en elbil och varför då kanske du frågar dig själv? Vi går igenom fördelarna med att byta ut din bensin eller dieselbil till ett elektriskt alternativ.

Bättre för miljön

Med en elbil, kommer du precis som med en elcykel för herrar inte att ha dåligt samvete om du skulle ta bilen ner till affären eller små ärenden på stan. Eftersom elbilar har utvecklats väldigt mycket kan de även användas för längre sträckor och ger en minimal klimatpåverkan, då den inte använder sig av fossilt bränsle som drivmedel. Istället laddas batteriet med el som du sedan behöver fylla på.

Sparar dig pengar i det långa loppet

En elbil är dyr att köpa ny. Men det finns begagnade modeller på marknaden och många kommuner erbjuder även sponsring för delar av kostnaden om du väljer att uppgradera din diesel eller bensindrivna bil till en elbil istället. Men även fast du behöver lägga ut en stor summa från början, så kommer du för varje år som går att spara in den väsentlig kostnad. Drivmedel! Eftersom du laddar batteriet med el kommer kostnaden att bli minimal för varje månad.