Alternativ till att köpa bil

Är du i behov av en bil men inte har råd eller möjlighet att köpa en? Då finns det andra alternativ som du kan se över, som gör att du kan ha tillgång till en bil när du behöver det utan att själv behöva köpa en. Ett givet alternativ är att åka med kollektivtrafiken istället för att åka bil. Men det är inte alltid det passar med kollektivtrafik – det är då dessa andra sätt att få tag i en bil på kan underlätta.

Leasa en bil

Att leasa en bil är nästan som att köpa en bil, bara med skillnaden att du “lånar” bilen och betalar för det varje månad. Du äger alltså inte bilen själv, och kommer därmed behöva lämna tillbaka den eller förlänga perioden för att leasa bilen. När du leasar en bil så är den som din egen, men det kan finnas viss begränsningar i hur många mil du får köra per år eller liknande.

Hyr en bil

Behöver du en bil vid speciella tillfällen kan du alltid hyra en bil under en helg eller liknande. Idag finns det många olika företag som erbjuder biluthyrning. Men det finns också appar där du snabbt och enkelt kan hyra en bil. Var noga med att läsa kontraktet du skriver på innan du lånar en bil.

Dela bil

Ett annat förslag är att dela på en bil med någon annan. Är ni till exempel två kollegor som behöver en bil lite då och då kan ni alltid dela på bilen. Bilen kan bara ha en ägare i registret, men ni kan ändå dela på kostnaderna och ansvaret för en och samma bil.