Packa bilen smart

Med en bil kan man åka på hur många roadtrips man kan och vill. En bil öppnar upp möjligheterna för att uppleva otroligt mycket som man annars inte hade kunnat göra. För att dessa roadtrips ska bli så bra och trevliga som du önskar är det nödvändigt att du tar med dig rätt packning. Och för att du ska få plats med så mycket som möjligt gäller det att packa smart – speciellt om ni är många passagerare som ska åka med i bilen.

Fäll ner säten

Om ni bara är två i bilen – en som kör och en som sitter bredvid – så kan ni fälla ner de bakre sätena och då få mycket mer plats till packning och bagage. Om ni inte kan fälla ner sätena kan ni ju alltid ställa en del av packningen där ändå. Tänk dock på att sätena kan bli smutsiga om ni till exempel lägger rullväskor och andra typer av resväskor där. Glöm inte att fälla upp sätena när packningen inte är i bilen, det är viktigt för såväl förarens som passagerarnas säkerhet.

Takbox

Att använda en takbox är inte en dålig idé. Här kan du ha annan packning än skidor, tro det eller ej. Du kan ha åkmadrasser, lakan, handdukar, mindre väskor och mängder av annat som får plats i boxen. Se bara till att boxen stängs ordentligt så att ingenting faller ut och riskerar att orsaka skada. En takbox måste också vara av bra kvalité så att den inte går sönder eller öppnar sig på grund av vind eller annat påfrestande väder.