Så väljer du rätt carport

Om du inte har ett inbyggt garage i huset, så kommer du istället ha andra möjligheter till att kunna förvara din bil på ett mer säkert sätt och även skydda den från regn och snö. Ett alternativ är att köpa en carport som du kan placera på garageuppfarten eller helt enkelt installera på din parkeringsplats om detta är tillåtet.

Men för att du ska kunna göra det bästa valet är det viktigt att du baserar investeringen på dig själv och såklart också ditt fordon. Hur stor ska carporten vara för att fylla sin funktion i ditt hem och vad ska du tänka på för att kunna göra ett bättre val? Med hemsidor som gardenstore.se eller buildor.se kan du kika på vilken carport som du vill köpa.

Måste man ha bygglov för carport?

I många fall måste man faktiskt ansöka om bygglov för tillbyggnader på huset, även om det har tak eller inte. Men detta beror lite på hur nära huset som carporten monteras, hur stor den är till ytan och hur nära vägen den är.

Det kan därför vara bra att höra med din kommun innan du beställer din carport, för att säkerställa om det krävs ett bygglov eller inte. Du vill inte hamna i en situation där du kan få böter eller måste montera ner carporten ifall du inte har de intyg som krävs.

Vad ska man tänka på?

Det är framförallt två saker som du bör ha i åtanke och detta är hur stor carporten måste vara och vart du ska montera den. Dessa faktorer kommer nämligen att påverka kostnaden och vilka typer av material du bör kika lite extra på.